Skip to main content
Samenleving beëindigen

Zeker weten dat alles goed geregeld is, voor nu én later

Ook in geval van het beëindigen van een samenlevingscontract kan De Mediator je hulp bieden. Hierdoor weet je zeker dat alle zaken rondom de kinderen, het huis en de financiën voor nu en later goed geregeld zijn. In veel gevallen regelen partijen met een samenlevingscontract te weinig zodat later problemen kunnen ontstaan omdat er nooit afspraken zijn vastgelegd. De Mediator kan bemiddelen bij het opstellen van de afspraken.

In geval van een samenlevingscontract met kinderen is het sterk aan te raden de afspraken goed vast te leggen, denk daarbij om afspraken omtrent omgang kinderen, financiële afspraken over de kosten van de kinderen, verdeling van gezamenlijk vermogen etc.

De begeleiding die wij geven bij het verbreken van een samenleving is hetzelfde als bij een huwelijk. Zo zal er in kaart moeten worden gebracht wat het vermogen is en van wie dit vermogen is. In de wet is er voor samenwoners verder niets geregeld zodat het goed opstellen van de afspraken bij het uit elkaar gaan van essentieel belang is. Voor het vastleggen van de afspraken is geen rechtbank nodig. In geval van kinderen is het wel aan te raden om de afspraken die jullie hierover maken vast te leggen via de rechtbank.

Neem voor vragen of informatie contact met ons op.


Invalid Input

Vult u aub uw naam in

Vult u aub uw telefoonnummer in

Vult u aub uw e-mailadres in

Voer ub uw postcode in

Voer aub uw woonplaats in

Invalid Input

Ongeldige invoer

Begeleiding en/of ondersteuning bij uw echtscheiding?
Neem nu contact op.