Skip to main content

Gezien wij al de nodige relatietherapie hadden gehad, en onze kinderen beiden boven de 21 zijn, hadden wij behoefte aan een mediator die ons met name op financieel vlak kon helpen. Onze financiele situatie was niet 'standaard' , dus wij hadden echt een deskundige nodig. En dat is Martin. Hij heeft ons met zijn uitgebreide kennis en ervaring op fiscaal, juridisch, verzekeringen en wat er financieel verder bij een scheiding komt kijken uitstekend geholpen. Hij communiceert helder en goed, legt dingen prima uit en heeft ons goed geinformeerd over onze mogelijkheden.
Zeer aan te raden. .

Joyce Bergvelt
9 augustus 2021

Deskundig, correct, mee denkend, onafhankelijk., prettig werken.
Een tip: na de mediation volgde een hypotheektraject. Ik was in de vooronderstelling dat dit traject ook door Martin zou worden gedaan na afronding scheiding. Maar Martin heeft een andere externe adviseur gevraagd voor dit traject.
Een tip: Martin gaf aan het traject volgens een stappenplan te doen, maar dit stappenplan werd niet gedeeld met ons; dat zou mij wel geholpen hebben om te weten waar ik in het proces zit. Zo'n proces is voor een ander onbekend..

Peter Koster
15 juli 2021

Wij werden enorm overvallen door wat er allemaal op ons af kwam bij onze scheiding. Wat moet er allemaal gebeuren, welke consequenties heeft dat en hoe kunnen we weer een nieuw
leven opbouwen. Dat waren de vragen die ons erg bezig hielden toen we een mediator zochten.
We hebben 5 mediators gesproken en moeste kiezen. De duidelijke en zakelijke benadering van Martin vonden we erg prettig en vervolgens werd hij ons ook nog eens aanbevolen door een collega.
We hebben geen moment spijt gehad van onze beslissing. Martin heeft ons door alle regels en financiële vraagstukken geleid. Precies wat we nodig hadden.
Na 2 gesprekken en binnen 4 weken stond onze scheiding op de rit en kon over worden gedragen aan de advocaat.
Tegelijkertijd lag er een goed financieel plan voor het zoeken van een nieuwe woning.
Ondertussen is onze scheiding rond. Eind maart hadden we ons eerste gesprek. Eind kregen we de registratie van onze scheiding van de gemeente, ons huis is verkocht en hebben we allebei een nieuwe woning.
Het was een soepel en harmonieus proces omdat Martin ons van de juiste informatie en adviezen heeft voorzien.

Bonny en Ronald
6 juni 2021

Martin helped us in the mediation of our divorce process and was very knowledgeable regarding all rules/regulations and financial related matters.
Since my Dutch language level is not so good he conducted the sessions in English and guided us step by step throughout the process which was relatively fast seeing the official levels and during the Covid-19 crises time limitations.
Martin gave me the feeling that I can trust him in this process and he was very patience, responsive and objective towards me and my ex. wife.
I would defiantly recommend his services to all who are going trough this difficult and emotional process.
Thank you Martin!

Kfir
10 februari 2021

Martin is een fijn mens, luistert erg goed naar beide partijen en geeft zeer goed onpartijdig advies waar beide partijen bij gebaat zijn! Beiden erg tevreden met hem als mediator, het is in prima overleg allemaal gegaan, erg fijn.
Martin, bedankt!!

Hartelijke groet,
Nelleke en Rik

Nelleke
24 november 2020

We werden met zeer veel deskundigheid door onze scheiding heen geloodst. Elke stap kwam pas als het het juiste moment was, waardoor je niet werd overspoeld met alle informatie.

Anneke
14 oktober 2020

Na een wat aarzelend begin( in verband met de complexiteit ( buiten de schuld van dhr barkel uiteraard) zijn we er samen toch goed en naar alle tevredenheid uitgekomen!

Jan en wilma krams
31 mei 2020

Ik ben erg tevreden over het mediation traject met Martin Barkel. Martin wist ons op ons gemak te stellen, en heeft ons systematisch en snel door het grote aantal stappen geleid dat nodig is om de scheiding rond te maken. Hierbij werkte hij efficiënt en pragmatisch. Hij is erin geslaagd om de belangen van ons beiden - ook als deze tegengesteld waren - op een goede manier tot hun recht te laten komen. Ook de moeilijkste beslissingen konden wij met hulp van Martin vrij snel nemen. Uiteindelijk hebben wij binnen drie afspraken alles kunnen afronden en het convenant kunnen tekenen, waarover wij beiden een goed gevoel hebben. Martin heeft veel kennis van alle financiële aspecten rondom de scheiding, hypotheek, alimentatie etc zodat wij hiervoor geen aparte adviseur meer nodig hadden. Wij zijn in het traject verder niet ingegaan op de niet-zakelijke aspecten van de scheiding - daarvoor is Martin volgens eigen zeggen ook niet de meest aangewezen persoon. Maar als je een mediatior zoekt die je efficiënt door het hele administratieve circus heen loodst, met de nodige humor waardoor het allemaal iets minder beladen lijkt, dan kan ik Martin Barkel van harte aanbevelen.

Anne-Ruth Vuurboom
29 maart 2020

Martin heeft ons uitstekend geholpen met onze echtscheiding. Het proces helder uitgelegd en gezorgd dat het allemaal vlot verlopen is. Bij vragen prima bereikbaar en bereid toe te lichten.

Erwin Cleine
19 maart 2020

Na ons bij een paar mediators georiënteerd te hebben, wisten we bij Martin meteen dat we goed zaten voor in onze situatie; hij is rechtvaardig, pragmatisch, rechtdoorzee maar ook diplomatiek en sympathiek. Het is niet een soort therapeut die alles emotioneel wil uitanalyseren voor je verder kan, dit versnelt het proces. Maar voor ons bleek dat door het maken van voor beide aanvaardbare en eerlijke afspraken, de emoties ook bekoelden. Martin heeft ons echt aan de hand genomen wat betreft het aanleveren van stukken en het formele gedeelte van de scheiding. Zijn financiële kennis kwam ook goed van pas, omdat wij tijdens dit proces ook nog ons huis moesten verkopen en hypotheken aanvragen
Dit ging bij Martin professioneel en naadloos in elkaar over. Mijn ex en ik hebben beide met een goed gevoel de mediation afgerond. Dank, Martin!

Lotte
7 maart 2020

Martin Barkel heeft ons enorm geholpen. We zagen er als een berg tegenop, maar door alles in behapbare delen op te delen en doordat hij vriendelijk, begripvol, en onpartijdig is werd het een stuk makkelijker. Vooral de financiële puzzel waarover wij zelf nauwelijks overzicht hadden werd door Martins expertise relatief makkelijk gemaakt.

Wimer en Lotte
4 maart 2020

zeer professioneel ! Een aanrader voor iedereen die gaat scheiden , erg betrokken in de juiste verdeling . Kiest geen partij en dat geeft je juist een prettig gevoel. uitstekend gedaan Martin ,hartelijk bedankt,

Jeroen Berg
8 januari 2020

Martin reageert snel en inhoudelijk sterk, dat is fijn in dergelijke situaties. En hij heeft het hele gebeuren vakkundig en onpartijdig begeleidt.

Jim
9 december 2019

Martin heeft ons soepel, meedenkend en met duidelijkheid door alle lastige zaken begeleid.
Dat is precies wat je in zo'n periode nodig hebt.

R.A. Sookha
5 december 2019

Martin heeft ons erg goed geholpen als mediator. Hij was altijd bereikbaar voor vragen en prettig in de omgang. Daarnaast was het fijn dat hij duidelijk onze mogelijkheden uiteen heeft gezet, de voortgang in de gaten hield en het overzicht bewaarde waardoor onze scheiding soepel is verlopen.

Charlotte
21 november 2019

Alles duidelijk en netjes en vooral snel afgehandeld, nogmaals dank Martin.

André Floor
13 augustus 2019

Martin is snel, efficiënt en kan zaken helder en duidelijk uitleggen. Een aanrader!

Mw. Witteman
24 mei 2019

Martin is duidelijk zeer deskundig op financieel gebied en heeft alle mogelijkheden verschillende keren met ons doorgelopen en opnieuw berekend. Heel fijn; ik ben erg blij dat we hem gevraagd hebben ons te begeleiden bij de scheiding. Het gaf veel duidelijkheid en daardoor konden we het allemaal snel afhandelen.

Marijke Boersma
14 april 2019

Na een eerste kennismakingsgesprek met Martin was het ons meteen duidelijk: kennis van zaken, makkelijk in de omgang, flexibel, een no-nonsense benadering en snel 'to the point.' De twee gesprekken die volgden bevestigden alleen maar ons gevoel dat met Martin de zaken snel en gedegen op papier komen waar hij constant zoekt naar de beste oplossing voor beiden. Ook via de email snelle en heldere communicatie en duidelijkheid als zaken anders zitten dat vooraf gewenst of gehoopt. Binnen twee maanden na het kennismakingsgesprek is onze scheiding uitgesproken en dit naar volle tevredenheid met betrekking tot de begeleiding van Martin, Mediation op 5-sterren niveau!

Bert
20 januari 2019

Martin heeft ons erg goed geholpen.
Hij is kordaat en snel in zijn handelen, komt zijn afspraken na en geeft goed aan wat we kunnen verwachten.
Wij danken Martin voor zijn bewezen diensten en ondersteuning.

Rob en Jeske
5 november 2018

Wij zijn beide uitermate tevreden over de professionele, persoonlijke en prettige begeleiding van ons scheidingsproces. Wij raden iedereen aan om met Martin in zee te gaan indien jullie op zoek zijn naar een top mediator om tot een gebalanceerde en rechtvaardige scheiding van jullie huwelijk of relatie te komen. Wij hebben ons uiterst financieel gecompliceerde scheidingsproces in drie sessies van ieder twee uur afgerond. 10 weken na de eerste sessie hebben wij het echtscheidingsconvenant ondertekend.

Renger Bierema en Hanneke Mulder
31 juli 2018

Na 22 jaar samen te zijn geweest, besloten om te scheiden. Alles samen, huis, kinderen auto.. allessss...
Plus alle gevoelens die erbij komen, ik dacht dat wordt een aardige klus.
Martin gaf vanaf de intake aan:
drie gesprekken en jullie kunnen gescheiden zijn. Hoe is het mogelijk vroeg ik me af...
Natuurlijk ik keek er niet naar uit om deze gesprekken te voeren, maar de manier waarop Martin communiceert, zijn kunde op gebied van financiën & hypotheken, zijn praktische en oplossingsgerichte aanpak, gaf wel een opgelucht en opgeruimd gevoel.
Plus Martin had gelijk... Na 22 jaar zijn wij na 3 gesprekken (drie weken!) gescheiden... ongelofelijk fijn dat dit zo snel en goed is gegaan, voor ons en zeker voor de kids. Nu kunnen mijn ex man en ik met een goed gevoel weer naar de toekomst kijken, ondanks de situatie.

Manon
28 juni 2018

Na het beëindigen van het samenlevingscontract moet er zoveel veel geregeld worden dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Terwijl de dagelijkse werkzaamheden en de zorg voor de kinderen gewoon doorgaan, heb je daarnaast ook te maken met emoties die soms hoog kunnen oplopen. Afspraken vastleggen in ouderschapsplannen, het maken van een vastellingsovereenkomst, controle op de akte van verdeling zijn werkzaamheden waar deskundigheid gevraagd wordt. Ik wil Martin Barkel bedanken voor zijn professionele ondersteuning, deskundig advies en op zijn tijd gewoon een luisterend oor bieden. Bedankt Martin.

Erwin Vleesch dubois
19 juni 2018

Martin Barkel heeft onze scheiding op zeer kundige en professionele wijze begeleid. Een scheiding is altijd emotioneel, maar Martin weet met respect voor beide partijen zaken op een gestructureerde wijze te presenteren en de keuzes die voorliggen uit te leggen. Het traject wordt van tevoren duidelijk uitgelegd en kan, indien gewenst, heel snel verlopen. Toch hebben wij nooit het gevoel gehad dat er druk op zat, we konden rustig onze tijd nemen om zaken onderling te bespreken en nog eens af te wegen. Martin was altijd (snel!) bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden of om lastige zaken nader te verduidelijken. Al met al een rots in de branding in een emotionele tijd. Wij zijn beiden zeer tevreden met de begeleiding door Martin.

Alexandra
13 juni 2018

Martin ziet het als zijn missie om het huwelijk op een voor beide partners passende wijze te ontvlechten. Hij slaagt er uitstekend in om tijdens dat proces de emoties 'eruit te halen'. Tegelijkertijd houdt hij de belangen van beide zijden in het oog.
Daarbij probeert hij niets op te dringen of af te dwingen.
No-nonsense, zakelijk en iedere afspraak nakomend.
Hele prettige samenwerking ondanks het vervelende karakter van een scheiding.

Marco Fritz
8 mei 2018

Martin Barkel van De Mediator heeft ons uitstekend geholpen. Hij heeft grote kennis van zaken op juridisch en fiscaal gebied. Martin reageert heel snel en communiceerde ook heel duidelijk. Hij luistert goed, denkt creatief en kan alle voors en tegens goed uitleggen. Een lichtpuntje in moeilijke tijden.

Peter Brugman
30 april 2018

Door de deskundige begeleiding is de scheiding snel geregeld. Het is niet leuk maar door de doortastende wijze waarop Martin ons met raad en daad bij heeft gestaan was het proces ook emotioneel te behappen.

Martijn
17 april 2018

Martin heeft mij geweldig en vooral enorm snel en vakkundig geholpen met mijn scheidingaanvraag.

Met twee fysieke afspraken (een alleen en een samen met mijn Engelstalige ex) wat mail en telefonisch contact was de scheiding precies binnen een maand rond!

Goede, scherpe informatie en begeleiding door het hele proces!

Winny
14 januari 2018

Heftig proces met uiteindelijk voor beide een tevreden resultaat. Dank voor jouw hulp Martin!

Pascal
26 november 2017

Mijn (nu ex-) partner en ik zijn zeer tevreden over de rustige, deskundige en zakelijke begeleiding.
Mede dankzij dhr. Martin Barkel is een lastig en pijnlijk proces zakelijk goed afgerond.
Martin dacht ook mee over zaken die strikt genomen buiten de financiële en zakelijke afwerking lagen.
Het was allemaal niet prettig, maar wel prettig om met deze mediator te werken.

Ton Velzeboer
21 november 2017

Martin Barkel heeft ons op een vriendelijke en rustige wijze door het scheidingsproces geholpen. Door de duidelijke uitleg vooraf over kosten en het te volgen proces wist je precies waar je aan toe was. Alle onderwerpen werden duidelijk en vanuit ieders perspectief besproken waardoor je waar nodig, de juiste keuzes kon maken. De adviezen en inzet van Martin hebben zeker bijgedragen aan een vlotte afhandeling van de scheidingsprocedure.

Peter Fennis
24 september 2017

Tijdens deze toch al zo verdrietige periode is Martin van grote steun. Hij legt alles rustig en duidelijk uit. En wat ik zo knap vind is dat hij er echt voor beide personen is. Alles is transparant en wordt respectvol in het bijzijn van beide personen besproken. Ook alle communicatie via email en post gaan naar beide personen. Hij gebruikt zijn expertise om alle mogelijkheden toe te lichten. En laat beide personen vervolgens zelf hun keuze maken die hij zelf niet beïnvloedt.

Denise
18 september 2017

Martin heeft ons snel geholpen en heeft de scheiding zo vlot mogelijk in gang gezet. Hij heeft ons alles helder uitgelegd en stond altijd klaar om vragen te beantwoorden. In 1 maand was de scheiding rond.

Ilse
11 september 2017

Martin Barkel heeft ons zeer goed, duidelijk en attent geholpen. Hij antwoordt snel als je hem een vraag per mail stuurt.

jerry & ada
2 september 2017

Martin geeft vlot en vakkundig advies waarbij hij heel helder is en snel tot the point komt maar ook ruimte neemt om bij belangrijke dingen stil te staan. Hij heeft ons vlot door het proces getrokken en alles op prettige en objectieve wijze inzichtelijk gemaakt.

Sanne
28 juni 2017

In een zo moeilijke, emotionele levensfase als een echtscheiding is het bijzonder prettig om vakkundig begeleid te worden. Martin Barkel is scherp, realistisch en objectief. Met hem hebben we vrij vlot een slagvaardig proces doorlopen, met oog voor alle details en ruimte voor zeer veel uiteenlopende vragen. Zijn detailkennis van het scheidingsproces en van financiële en belastingtechnische afwegingen is zeer vakkundig. Los van het feit dat daardoor alles onderling goed en naar wederzijdse tevredenheid geregeld is - ook qua omgangsregeling met de kinderen - is met name de rust die dankzij een scheidingsmediator in het scheidingsproces ontstaat is van grote waarde.

Bas Husslage
21 juni 2017

Great service! Very interactive in updating us on the evolution of the process and helping thinking out of the box. Every step of the process was achieved on the planned dates without delays. Strongly recommend. Joel

Joel
15 april 2017

Ik ruim 5 weken waren wij gescheiden. Prima uitleg gehad van Martin Barkel over onze rechten, plichten en gevolgen van de scheiding. Ook in de kosten van het gehele proces, duidelijk en eerlijk. Alles in een ontspannen prettige sfeer. Scheiden is nooit leuk, maar de goede, duidelijke, ontspannen en eerlijke begeleiding daarin heeft ons enorm geholpen.

Esther de Gooijer
15 maart 2017

Ik ruim 5 weken waren wij gescheiden. Prima uitleg gehad van Martin Barkel over onze rechten, plichten en gevolgen van de scheiding. Ook in de kosten van het gehele proces, duidelijk en eerlijk. Alles in een ontspannen prettige sfeer. Scheiden is nooit leuk, maar de goede, duidelijke, ontspannen en eerlijke begeleiding daarin heeft ons enorm geholpen.

Pim Dekker
19 februari 2017

Mr Barkel houdt beide belangen in het oog, heeft zeer veel kennis van zaken en handelt efficiënt en doelbewust. Zeer prettige manier van communiceren zowel persoonlijk als per mail. Onze scheiding is vlot en zo helder als mogelijk afgehandeld. Scheiden is nooit makkelijk, maar zo wordt de zakelijke kant een stuk minder ingewikkeld.

Ellen
10 januari 2017

Martin Barkel heeft op een goede manier een lastig proces begeleid; neutraal en kundig, vooral ook op financieel gebied.

Peter Hordijk
5 december 2016

We hebben ons in het mediation traject laten bijstaan door Martin Barkel. Op de website konden we reeds middels het stappenplan een inzicht krijgen hoe de procedure zou verlopen. We hebben het traject als zeer prettig ervaren, zowel mbt de persoonlijke gesprekken als in de communicatie via de mail.
Martin heeft kennis van zaken, zorgt er voor dat ieders belang goed wordt behartigt, komt met tips en overwegingen, laat je nadenken, kijkt ook naar de eventuele fiscale gevolgen, zet je aan het werk, volgt op en zorgt er zo voor dat er snelheid in het proces blijft. Ik zou hem zeker aanbevelen.
Bart

Bart
3 december 2016

Martin van Barkel heeft ons zeer professioneel en prettig geholpen bij onze scheiding. Deskundig en snel in antwoorden op vragen. En onafhankelijk in de advisering. Erg goed!

Marijke
23 november 2016

Beste Ed de Groot,

We willen je hartelijk danken voor de tijd en begeleiding i.v.m. onze scheiding. We hadden ons geen prettigere periode dan die met jou t.a.v. een goede bemiddeling kunnen wensen.

Emir
23 september 2016

Voor het regelen van onze scheiding zijn wij geweest bij Ed de Groot in Spijkenisse. De samenwerking met Ed hebben wij als prettig ervaren. Ed neemt alle tijd en kan goed luisteren. Hij heeft ons ook prettig begeleid tijdens het opstellen van ons ouderschapsplan. Hij heeft veel kennis van zaken en geeft goede adviezen. Voor het regelen van een scheiding raden wij zeker Ed de Groot te Spijkenisse aan.

Esther en Michel

Esther van Vliet
21 september 2016

In een voor mij emotioneel zware tijd was Martin Barkel iemand waar ik op kon terugvallen en op kon rekenen. Het contact was persoonlijk en warm. Ik heb Martin leren kennen als een zeer ervaren en deskundige mediator die mij zeer goed advies heeft gegeven. Daarom beveel ik hem van harte aan.

Michiel
9 september 2016

In de storm van emoties waar je je in bevindt tijdens een scheiding heeft Martin van Barkel mij daar heel vakkundig doorheen geloodst. Martin heeft veel kennis van juridische en fiscale kwesties die ook allemaal om de hoek komen kijken. Daarnaast heeft hij een goed netwerk van specialisten om zich heen. Dat hij een echte mediator is, bleek tijdens de gesprekken tijdens de scheiding met de advocaat van mijn ex die niet naar de mediator wilde. Hij heeft oog voor alle partijen, verliest ondanks alle zakelijke kwesties niet de emoties die spelen uit het oog, met name waar het kinderen betreft. Voor mij is Martin een geweldige adviseur geweest.

Manon
7 september 2016