15-12-2017 | De financiële gevolgen van scheiden

De Mediator helpt u graag inzicht te krijgen in uw huidige financiële situatie én in de situatie na de scheiding. Wij geven u concrete financiële en fiscale adviezen en geven u een compleet uitgewerkte rapportage waarin inzichtelijk zijn gemaakt al uw inkomsten & uitgaven.

Daarnaast begeleiden wij u bij de verdeling van het gemeenschappelijke vermogen, van A tot Z. Wij maken een alimentatieberekening en stellen de financiële en fiscale zaken rondom uw eigen woning aan de orde. Ook kunnen wij u adviseren over de mogelijke verdeling van opgebouwde pensioenaanspraken (al dan niet in eigen beheer) en of lijfrente verzekeringen. Zaken zoals voogdij en testamenten worden niet vergeten.

Daarnaast zijn wij deskundig op het gebied van Hypotheken, dus indien de hypotheek moet worden aangepast of er dient een nieuwe hypotheek te worden afgesloten, dan kunnen wij u met raad & daad terzijde staan.

Zo kunnen wij u snel duidelijkheid verschaffen over uw netto besteedbaar inkomen na de scheiding. U weet dan precies wat u te besteden heeft in de toekomst. En natuurlijk bekijken we hierbij ook of u recht heeft op toeslagen, zoals b.v. de zorgtoeslag of het kindgebonden budget.

Met onze begeleiding en hulp creëert u rust en duidelijkheid in deze hectische periode. Zo kunt u snel weer vooruitkijken.

Mediation