08-12-2017 | Scheiden & de Eigen onderneming

Om te zorgen dat uw onderneming tijdens en vooral ook na de scheiding goed blijft presteren, is het belangrijk om alle zaken rondom uw eigen bedrijf nauwgezet na te lopen. Immers, wanneer u een eigen onderneming heeft, kan deze onderwerp van verdeling of verrekening zijn bij de echtscheiding.

Wel of geen huwelijkse voorwaarden?
Om te bekijken wat er met uw bedrijf zal gebeuren tijdens en na de scheiding zijn een aantal zaken van belang. Bent u in algehele gemeenschap van goederen getrouwd?, dan komt de onderneming voor verdeling en of verrekening in aanmerking. Vaak komt het erop neer dat een van beide partners wordt uitgekocht. Dit is ook het geval als u een geregistreerd partnerschap bent aangegaan zonder partnerschapsvoorwaarden.

Wat zeggen de huwelijkse voorwaarden over uw onderneming?
Als er huwelijkse voorwaarden zijn opgesteld, dan is het zaak goed te kijken wat hierin is opgenomen over de verdeling van de onderneming. Ook is het van belang of er een (periodiek of finaal) verrekenbeding is opgenomen. Het is van belang om uw huwelijkse voorwaarden goed te laten bekijken door een professional, want u wilt natuurlijk goed voor uw onderneming zorgen, vaak ook uw bron van inkomsten. De Mediator adviseert u graag in een vrijblijvend gesprek over uw eigen bedrijf als u gaat scheiden. Wij geven u een helder beeld over de verdeling en de voortzetting van uw bedrijf, zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer verder onderneemt!

Mediation