22-11-2018 | Nieuw wetsvoorstel herziening partneralimentatie dan toch per 1 januari 2020?

Op deze website houden wij u al bijna 3 jaar op de hoogte omtrent het wetsvoorstel dat de regels omtrent partneralimentatie gaat veranderen.

Het wetsvoorstel herziening partneralimentatie wil de partneralimentatie eerlijker en eenvoudiger maken. Daarnaast is het de bedoeling om de duur van de alimentatie in te korten. Onlangs is dit in 2015 ingediende initiatiefwetsvoorstel voor de derde keer gewijzigd via een nota van wijziging. Het voorstel is inmiddels zo vaak aangepast, dat van de oorspronkelijke plannen nog weinig over.

Wel is het zo dat het wetsvoorstel de partneralimentatie behouden. Beëindiging van het huwelijk betekent immers niet dat de zorgplicht die de echtgenoten tegenover elkaar hebben, ophoudt te bestaan. Maar het voorstel voorziet wel in een verkorting van de alimentatieduur.

Dat het wetsvoorstel zelf op ruim voldoende steun in de Kamer kan rekenen is allang duidelijk. Deze 3e nota van wijziging zal deze steun waarschijnlijk nog verder vergroten. Zo als het er nu naar uitziet weten alimentatiegerechtigden en alimentatieplichtigen dus dat vanaf januari 2020 de regels significant zullen wijzigen.

Partneralimentatie